donderdag 11 november 2010

Thuiskomen bij jezelf


Thuiskomen bij jezelf

“Uit de ban van je eetbuien” komen, heeft voor mij veel te maken met een proces van volwassen worden, van op eigen benen gaan staan, van kleur bekennen…..wat uiteindelijk leidt tot een THUISKOMEN bij je zelf.
Dit zijn vaak woorden, die pas betekenis voor jou gaan krijgen, als je het daadwerkelijk mee maakt. Dit is een proces, wat meestal enkele jaren in beslag neemt. Een weg van vallen en opstaan.
Tegelijkertijd is het een proces wat zo dankbaar stemt, want wat is er mooier dan ook daadwerkelijk bij jezelf thuiskomen?
Voor mij betekent dit zowel een thuiskomen in je lichaam, in jezelf, dus dat je echt je lichaam gaat bewonen, en daardoor ook veel meer contact hebt met de gevoelens die in jouw leven.
Alsook een thuiskomen, meer in spirituele zin. Waardoor je meer verbinding met iedereen, en vooral ook met jezelf ervaart.
Het is een ‘relatie aangaan met jezelf’, intiem worden met jezelf. Dat als voornaamste uitgangspunt hebben in plaats van de buitenwereld.

Dit thuiskomen in jezelf, maakt dat je je veiliger voelt, gesteund, ontspannen. Je leeft in een staat waarin jij goed bent, waarin anderen goed zijn, en waar eigenlijk alles is zoals het is. Het label goed of fout vervalt, je kan zijn met wat er is.
Het is mijn visie dat iedereen in de wereld recht hier op heeft: thuiskomen bij jezelf.
Om zo een mooiere, meer leefbare wereld met z’n allen te creëren.
En vooral wij, in de westerse wereld, hebben de middelen, en de mogelijkheden om ons hier mee bezig te houden. Laten we dan ook die verantwoordelijkheid nemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten