zondag 28 augustus 2011

De antwoorden zit in onszelf


Vaak zoeken we antwoorden bij andere mensen, en zijn we druk naar oplossingen aan het zoeken. Natuurlijk is het fijn als je hulp kan vragen, en dat je samen met iemand naar een antwoord kan kijken.
Aan de andere kant kan het je ook afhankelijk maken, en is het ook vaak zo dat iedereen een andere mening over het onderwerp heeft.
Hoe iemand over een situatie denkt, hangt tenslotte helemaal af van de ‘bril’ die diegene zelf draagt, iemand anders kan nooit precies weten wat voor jou belangrijk is.

Binnenin jou ligt vaak een hele wereld aan antwoorden, aan gevoelens. In ieder van ons huist ‘een wijze vrouw, of wijze man’. Hoe meer contact je daar mee hebt, hoe makkelijker het is om beslissingen intuïtief te nemen. Vaak zijn we geneigd alles af te wegen, en dan nog is het antwoord er niet.
Ik heb zelf gemerkt dat hoe intuitiever ik leef, hoe makkelijker het leven is. Ik hoef niet iets te snappen (met mijn mind), maar kan gewoon op mijn intuïtie vertrouwen.

Je intuïtie
Hoe weet je of je naar intuïtie luistert? Je intuïtie is een soort helder weten, het is gewoon heel duidelijk dat je iets gaat doen, bijvoorbeeld je baan opzeggen of een afspraak verzetten. Je mind zal zeggen: ja, maar hoe weet je dat nou, en straks is helemaal niets, etc,etc.’. Je mind zorgt eigenlijk alleen maar voor meer verwarring.
Durven vertrouwen op je intuïtie is zo veel makkelijker, probeer het maar eens.

De stilte
Om naar je intuïtie te leren luisteren is er allereerst je intentie nodig: je intentie om naar je intuïtie te gaan luisteren. Daarna is het belangrijk om je op je ademhaling/je lichaam (je huis) af te stemmen, in de stilte. In de stilte, en het liefst nog in de natuur komt het innerlijk weten vaak spontaan omhoog, als je intentie hebt om er naar te luisteren.komen de antwoorden vaak spontaan omhoog.
Ook kan het zeer helpend zijn om lekker te gaan liggen op je rug, je handen op je buik en hart, en dan langzaam je ademhaling volgen…adem in, adem uit. Kom in de ontspanning, en merk hoeveel er in jou leeft. Misschien voel je ergens een gevoel, misschien ook niet. Misschien is er een gevoel, en heeft dat gevoel een boodschap voor je?

Na een tijdje
Na een tijdje gaat het steeds makkelijker, en kan je je er steeds makkelijker op afstemmen. Probeer eens uit te vinden hoe jij het makkelijkst op je intuïtie kunt afstemmen.
Misschien werkt bij jou werkt muziek, dansen, bewegen, het buitenland misschien?

De wijze vrouw in jou
Het kan ook fijn zijn om contact te maken met de wijze vrouw in jou. Dit deel hebben wij allemaal in ons. Voor mij staat zij ook voor mijn intuïtie.
· Adem rustig in, en uit.
· Grond jezelf, en stel jezelf voor dat er vanuit je voeten diepe wortels tot diep in de aarde lopen.
· Adem nog een paar keer rustig en uit.
· Stel je zelf nu voor in een groot, diep, ademend bos. Vol leven, bladeren en wijsheid.
· Je loopt in het bos, en je komt 2 oude, stenen bankjes tegen, ze staan tegenover elkaar.
· Ga op het ene bankje zitten, en stel je voor dat er wijze, oude vrouw op je komt aflopen, ze groet je vriendelijk, en gaat tegenover je zitten.
· Maak even rustig oogcontact met haar, en zie de wijsheid van generaties terug in haar ogen.
· Vraag rustig de vraag die je wilt stellen, en kijk of je antwoord hoort, of voelt, of ziet. Het antwoord kan zich op verschillende manieren aan je laten zien.
· Kijk of je nog meer vragen wilt stellen, en weet dat ze er altijd voor je is.
· Bedank haar als je genoeg vragen hebt gesteld, en bij het afscheid geeft ze je nog een cadeautje. Ontvang het, en kijk wat het is.
· Langzaam loop je terug naar de plek in de bos, waar je bent begonnen.
· Je ademt rustig en uit, strekt je even uit, en komt terug in de ruimte.

dinsdag 23 augustus 2011

Buitendag....'trouw zijn aan jezelf'


BUITENDAG "trouw zijn aan jezelf" in de Rijp (Noord-Holland) op het Landje*

2 losse buitendagen gepland:
vrijdag 16 september 2011
en
zaterdag 17 september 2011


VAN BUITEN NAAR BINNEN…
VAN LAWAAI (van het denken) naar STILTE

De rust, eenvoud van het “Landje*” kan je daarbij helpen.
Kan je helpen om daar blijvend ruimte voor in te richten in je dagelijkse leven.
Er kan daar daar iets geraakt worden in jou, wat stil, liefdevol en rustig is.
Mijn ervaring is dat we dat in Wezen zijn.
Hoe meer contact we daar mee maken, hoe makkelijker/stromender het leven wordt.

De dag zal er voornamelijk uit bestaan om je daar contact mee te laten maken.
Stilte momenten, afgewisseld met delen, ontspanningsmomenten, afgewisseld met wellicht een roeitochtje. Er is ruimte om jouw vraag van dat moment in te brengen.
Nog belangrijker is dat je zal merken dat de antwoorden in jou zitten – als we maar naar de stilte gaan….
Het leven ontvouwt zich in de polder, en ik leer daar van, om dingen ook meer te laten ontstaan, zonder een vast vooropgezet plan. Met het vertrouwen dat wat zich ontvouwt goed is.

Roei je mee naar de rust, stilte en ruimte?

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Kosten: 99 euro (evt. via verzekering te declareren)
Aantal mensen: 4-5 mensen.
Nadere details volgen bij aanmelding.



*het ‘Landje’ is een plek die wij (ons gezin) vorig jaar augustus hebben gekregen. Ik heb er een blog over geschreven - http://eetproblemen.blogspot.com/ - februari 2011 “trouw zijn aan jezelf”